Sommerutstilling i Flom på vakre Fretheim Hotell 7 Juni - 30 Aug


GALLERI GULDEN KUNSTVERK


Kollektiv utstilling

ARTDOM Kvinnedagen GRAND HOTEL Kvinner in business


KHÅK Kunsthall Ålesund 2023


 


16.02.-12.03.23

KHÅK Kunsthall

VELKOMMEN!

ÅPNING Tor 16 Feb

kl 19:00

Keiser Wilhelms gate 36, ved torget i Ålesund.

SE DIGETAL KATALOG : https://e.issuu.com/embed.html?d=mia_gjerdrum_helgesen_etterklang&hideIssuuLogo=true&hideShareButton=true&u=copycat

«Det å bruke krefter på å risse inn i treverket gjorde at det ble en direkte forbindelse mellom materialet og meg. Det ble litt som mine nervetråder spiler seg i treverket når jeg risser med en intuitiv tilnærming. Det er de spor vi etterlater oss, relasjoner og interaksjoner  jeg har tar med meg inn i verkene, i grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. Jeg jobber med organiske natur materialer som er som speiler vår eksistens, vekst og liv.»

Reliefmaleri oppstod i forlengelsen av arbeidet med tresnitt. I stedet for å speilvende motivet og sverte trykkplaten for å skape et grafisk avtrykk, jobber Mia direkte i treplaten for så å kombinere relieffet med innrissede og maleri lag på lag, til et original maleri på tre. I reliefmaleriet påvirker materialet og teknikkene prosessen mot endelig verk.

 


Nytt atelier på HØVIK Hans Liens vei 12

Kunstner Mia Gjerdrum Helgesen fra Asker har kjøpt den gamle turnhallen på Høvik Verk. Hun skal bruke bygget som atelier og kontor for sin kunstnervirksomhet. Morten Helgesen, mannen, jobber for sin kone med blant annet kontorarbeid og økonomi.
  • Turnhallen på Høvik ble bygd i 1904 og er nå blitt atelier.
Kunstner Mia Gjerdrum Helgesen fra Asker har kjøpt den gamle turnhallen på Høvik Verk. Hun skal bruke bygget som atelier og kontor for sin kunstnervirksomhet. Morten Helgesen, mannen, jobber for sin kone med blant annet kontorarbeid og økonomi.


FACTORY LIGHT festival 2021 Dikemark


ARTDOM PART 2 “Building bridges with art”Artdom aims to create spaces where female artists can interact and empower each other, and through their work inspire others Mia Gjerdrum Helgesen Cathrine Knudsen Trudy Wiegand Hilde Bugge Monika Stø Vd Wel Kari Anne Marstein Lene Merete Haugen Marit Skyer Art Anna Bülow Shian-Yuan Yachi Ragnhild Prestholt

KUNST RETT VEST 2021


«Once upon a time» av Mia Gjerdrum Helgesen

Med maling og innriss i treverket der ungdommen må bruke sine egene krefter ned i treverket ønsker kunstneren å gi ungdommene mulighet til å formidle følelser rundt tiden med Covid 19 og hvordan det opplevdes spesiellt for denne aldresgruppen. – “Det å jobbe med treverk og risse inn blir for meg som mine egene nervertråder blir speilet direkte ned i treverket” sier kunstner Mia Gjerdrum Helgesen som skal lede ungdommen gjennom dette arbeidet i finerplatene.

ASKER KUNSTFORENING 6-27 FEBRUAR 2021


 

SOLI BRUG 24 okt separatustilling og boklansering v Lars Elton